14.10.2010 15:33

DEZA není tikající bombou Česka

DEZA není tikající ekologickou bombou Česka. Společnost se ohrazuje proti článku „Tikající bomby Česka: bývalé uranové doly a staré chemičky“ vydaného v Hospodářských novinách dne 11.10.2010. Zásadně nesouhlasíme s uvedením našeho jména v souvislosti s ekologickou havárií v maďarské hliníkárně. Publikované informace v souvislosti s naší společností jsou nepravdivé, mají charakter poplašné zprávy.
Společnost DEZA má platné integrované povolení, jehož dodržování je pravidelně kontrolováno Českou inspekcí životního prostředí. Firma má vlastní spalovnu průmyslových odpadů, kde jsou pevné a kapalné odpady ekologicky likvidovány. Z tohoto důvodu nemáme žádné odkaliště a skládky. Každoročně vynakládáme několik desítek milionu korun na ekologické investice. Od roku 1993 bylo investováno do ekologizace našich výrob více jak 2,3 mld. Kč.
V případě zveřejňování dalších nepravdivých informací je společnost DEZA připravena hájit své dobré jméno právní cestou.

Jaroslav Obermajer
tiskový mluvčí DEZA, a. s.

(tel. 571692347, mob. 724011608)

Víte, že...

• počátky závodu sahají do roku 1892, kdy Julius Rütgers založil v Ostravě továrnu na destilaci dehtu?
  • Deza zásobuje teplem město Valašské Meziříčí i další průmyslové podniky?
  • Deza má vlastní námořní překladištní terminál v polském Štětíně?
  • Deza je nositelem ocenění Responsible Care – odpovědné podnikání v chemii?
  • Deza patří mezi největší zaměstnavatele v regionu?

Tell us - Agrofert etická linka ČLEN KONCERNU AGROFERT